Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2001 18:20

Στα 3,3 δισ. δρχ. τα κέρδη του Νηρέα το 2000

Σε 3,3 δισ. δρχ. ανήλθαν τα προ φόρων κέρδη των εταιρειών του ομίλου Νηρεύς, ενώ οι πωλήσεις (ενοποιημένες και μη) έφθασαν τα 34 δισ. δρχ. Το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε σε 65,5 δισ. δρχ. και οι χρηματο-οικονομικές δαπάνες τα 1,1 δισ. δρχ. Τα ίδια κεφάλαια της μητρικής εταιρείας Νηρεύς Α.Ε. το 2000 ήταν 39,5 δισ. δρχ., ενώ η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια υπολογίζεται στο 0,3.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσαν σήμερα εκπρόσωποι του ομίλου κατά τη διάρκεια παρουσίασης των δραστηριοτήτων και των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου Νηρεύς στο Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Για το 2001, εκτιμάται, ότι οι πωλήσεις των εταιρειών του ομίλου θα ανέλθουν σε 44 δισ. δρχ., τα κέρδη σε τέσσερα δισ. δρχ. και το σύνολο του ενεργητικού στα 68 δισ. δρχ.

Τέλς, στους στρατηγικούς στόχους του ομίλου, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται, η πλήρης καθετοποίηση της δραστηριότητας ιχθυοκαλλιέργειας, η συνέχιση λανσαρίσματος καινοτομικών προϊόντων και η εισαγωγή των μετοχών των εταιρειών Σαράντη και Οινούσσες στο ΧΑΑ.