Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εβδομαδιαία άνοδο σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, οδεύουν να σημειώσουν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Sumitomo Realty & Development Co. οδήγησαν την άνοδο μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών ακινήτων μετά την άνοδο των τιμών γης για πρώτη φορά σε 16 χρόνια.

Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. και της Mitsubishi Corp. κινήθηκαν ανοδικά μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου κοντά στα 62 δολ. το βαρέλι. Οι μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας σημείωναν απώλειες μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων κερδών της Palm Inc. το τρίμηνο, σε συνδυασμό με δημοσίευμα σε εφημερίδα που ανέφερε ότι η Benq Corp. ενδέχεται να δεχθεί αξιώσεις για το γερμανικό σκέλος κινητής τηλεφωνίας που χρεοκόπησε.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 145,83 μονάδες στις 12:33 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Φεβρουαρίου. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 3,3% αυτήν την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη από τις πέντε ημέρες που έληξαν στις 28 Ιουλίου του 2006.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,4% φθάνοντας στις 17.492,77 μονάδες. Αυτήν την εβδομάδα σημείωσε άνοδο 3,8%, την πρώτη καλύτερη εβδομαδιαία, από τον Ιανουάριο του 2006. Οι μετοχές της Sony Corp. κινήθηκαν ανοδικά μετά την κατάταξη των μετοχών της στο «overweight» της νέας κάλυψης από την Prudential Equity Group LLC. Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ταϊβάν, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε 3,5%, φθάνοντας στα 61,69 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 8 Φεβρουαρίου. Πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό διαπραγματεύθηκε στα 61,77 δολ. το βαρέλι.