Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 12:12

Euromedica: Eξαγορά διαγνωστικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Σε συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 49% στο Διαγνωστικό Εργαστήριο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ Ι.Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, έναντι τιμήματος 333.000 ευρώ προχώρησε η Euromedica.

Η συμμετοχή στο παραπάνω Διαγνωστικό Κέντρο θα επιτευχθεί μέσω της θυγατρικής εταιρείας της EUROMEDICA ''Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Πύλης Αξιού''.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Euromedica, το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι στελεχωμένο με άριστο επιστημονικό προσωπικό ιατρών ακτινολόγων που πραγματοποιούν 6.000 περίπου αξονικές τομογραφίες ετησίως.

Με την προσθήκη του νέου Διαγνωστικού κέντρου στη δύναμή της η EUROMEDICA ανεβάζει τον αριθμό του πανελληνίου δικτύου της πρωτοβάθμιας υγείας σε 28 κέντρα, ενώ ετοιμάζεται να λειτουργήσει 2 ακόμη νέα κέντρα ένα στη Δυτική και ένα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη εντός του 2007.

Επίσης στις 21/3/07 υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη το οριστικό συμφωνητικό μεταβίβασης του 90% των μετοχών της εταιρίας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συμφερόντων οικογένειας Γιάννη Μπουτάρη.

Μέσω αυτής της εξαγοράς η EUROMEDICA θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον τομέα του τουρισμού υγείας και τον θεραπευτικό τουρισμό.

Ηδη εκπονούνται οι μελέτες μετεξέλιξης του ξενώνα La Moara που λειτουργεί στο Νυμφαίο σε κέντρο υγιεινής ευεξίας και αποκατάστασης.

Η εταιρία σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας όπου λειτουργεί ήδη κλινικές (Ρόδο-Κρήτη) αλλά και σε άλλα μέρη που έχουν ανάλογο ενδιαφέρον (Κέρκυρα-Χαλκιδική-Μυτιλήνη κλπ).