Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 09:25

JM Financial: Προς αγορά χρηματιστηριακής στην Ινδία

ΣΤΗΝ αγορά χρηματιστηριακής εταιρείας στην Ινδία, ενδέχεται να προχωρήσει η JM Financial Ltd., πρώην συνεργάτιδα της Morgan Stanley στη χώρα, με στόχο την ανανέωση των πωλήσεων μετοχών και των ομάδων ερευνών που πούλησε στην επενδυτική τράπεζα της Ν. Υόρκης, σύμφωνα με τον διευθυντή της, Vishal Kampani.

«Θα εργαστούμε σε εξαγορές στον κλάδο των χρηματιστηριακών», είπε ο Kampani, 30 ετών, σε συνέντευξη στο Μουμπάϊ, συμπληρώνοντας: «Χρειάζεται δυνατότητα έρευνας για να δημιουργήσεις νέες ιδέες για τα τοπικά κεφάλαια, ιδέες για τα κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου, ιδέες για τους θεσμικούς πελάτες».

Τον μήνα που πέρασε ο Kampani βοήθησε τον πατέρα του Nimesh, μα διαπραγματευθεί τον διαχωρισμό με την Morgan Stanley, τη δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στον κόσμο. Η αμερικανική τράπεζα αγόρασε τις πωλήσεις μετοχών, τη διαπραγμάτευση και τις ομάδες ερευνών του venture προς 425 εκατ. δολάρια.

Η JM διατήρησε τη λιανική, την επενδυτική τραπεζική και τα σκέλη παγίων επενδύσεων που αποτέλεσαν το 45% των εσόδων και τη λίστα των πελατών, συμπεριλαμβανομένης της Reliance Industries Ltd., της πιο αξιόλογης εταιρείας της Ινδίας και 3/4 των 100 μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας. Μόνη της η JΜ ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα να καλύψει τη μεγαλύτερη όρεξη των πελατών για κεφάλαια και οικονομικές υπηρεσίες καθώς οι εταιρείες στην Ινδία ξεκινούν πωλήσεις μετοχών ρεκόρ και εξαγορές.