Πολιτική
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 16:20

ΠΑΣΟΚ:«Η αντιμετάθεση πολιτικών ευθυνών μεταξύ υπουργών δεν έχει καμιά ελπίδα»

«Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, να συγκαλύψει το ολοένα κλιμακούμενο σκάνδαλο της μεθοδευμένης και οργανωμένης επιχείρησης λεηλασίας των αποθεματικών των Ταμείων, θα πέσει στο κενό», υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

Όπως παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση ακολουθεί τη γνωστή τακτική να "αποκαλύπτει" ό,τι δεν μπορεί να συγκαλύψει και να περιορίσει το εύρος της υπόθεσης και των υπευθύνων έτσι ώστε, κατά το πρότυπο των "κουμπάρων", κάποια στιγμή να υπάρξουν χειροπέδες σε ορισμένους φυσικούς αυτουργούς, για να κρυφτούν πίσω τους οι εμπνευστές, οι συντονιστές και οργανωτές αυτής της τεράστιας λεηλασίας των Ταμείων».

«Είναι απολύτως φανερό», υπογράμμισε ο κ.Ευθυμίου, «ότι η λεηλασία αυτή στήθηκε με τη συνέργεια δύο πυλώνων: του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με πολιτικά υπεύθυνο τον κ. Αλογοσκούφη και του υπουργείου Απασχόλησης, με πολιτικά υπεύθυνο τον κ. Τσιτουρίδη.

«Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος προωθεί τη νέα γραμμή συγκάλυψης του κ. Καραμανλή ότι προκειμένου να προστατευθεί ο κ. Αλογοσκούφης αφήνεται όλο και πιο έκθετος ο κ. Τσιτουρίδης», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Η επιχείρηση συγκάλυψης και αντιμετάθεσης των πολιτικών ευθυνών μεταξύ των υπουργών δεν έχει καμιά ελπίδα επιτυχίας. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ενιαία και τη φέρει ακέραιη ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Στη συνέχεια ο κ.Ευθυμίου παρέθεσε σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση:

· Ποια και πόσα σύνθετα δομημένα ομόλογα¨, υψηλού κινδύνου, είτε του Δημοσίου είτε των Τραπεζών, κατέληξαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία το 2005, το 2006 και το 2007;

· Ποια είναι αυτά τα Ταμεία που προμηθεύτηκαν τα δομημένα ομόλογα;

· Με ποιες αποφάσεις και ποιες διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν οι πωλήσεις και οι αγορές των ομολόγων;

· Ποιες είναι οι συνολικές πωλήσεις και αγορές ομολόγων από τα Ταμεία, την περίοδο 2005 έως σήμερα;

· Ποιες ήταν οι προμήθειες και σε ποιους δόθηκαν σε κάθε περίπτωση;

και τόνισε πως οι απαντήσεις έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα

«Αυτό επιβάλλει η έννοια της πολιτικής ευθύνης, που δεν συνδέεται ούτε συναρτάται με οποιαδήποτε δικαστική διερεύνηση. Αλλά η έννοια της πολιτικής ευθύνης είναι άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή», παρατήρησε χαρακτηριστικά.