Πολιτική
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 19:24

Κατασχέσεις 1.189 κιλών ακατάλληλων κρεάτων

Πάνω από 1.100 κιλά ακατάλληλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης αποτελούν τα σημερινά ευρήματα των ελεγκτών της Νομαρχίας, τα οποία κατασχέθηκαν από ένα σούπερ μάρκετ, δύο κρεοπωλεία και ένα ψητοπωλείο.

Συγκεκριμένα οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν:

- 774 κιλά κατεψυγμένες αρνίσιες συκωταριές προέλευσης Ισπανίας στο σούπερ μάρκετ Μάκρο Κας & Κάρυ (Λ. Κηφισού, Ρέντης) γιατί επί της ατομικής συσκευασίας τους δεν υπήρχε η ημερομηνία παραγωγής ή κατάψυξης. Ο ενδιαφερόμενος έκανε ένσταση.

- 270 κιλά κρεατοσκευάσματα χωρίς σημάνσεις και 10 κιλά κομμένος κιμάς εκ των προτέρων χωρίς σημάνσεις στο κρεοπωλείο του κ. Λεβέντη Δ. Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Εδέσσης 3, Πειραιάς). Ο ενδιαφερόμενος έκανε ένσταση.

- 94 κιλά διάφορα κρέατα, χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο και παρασκευάσματα κρέατος νωπά σε κατάψυξη στο κρεοπωλείο του Γ. Θεοδωρίδη (Γρεβενών 221, Νίκαια). Ο ενδιαφερόμενος παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου.

- 41 κιλά νωπό κοτόπουλο, χοιρινό και εντόσθια χωρίς σημάνσεις, σε ρυπαρές συσκευασίες και εκτός ψυγείου στο ψητοπωλείο του κ. Κονόμι Σταύρου (Γρεβενών 6, Νίκαια). Ο ενδιαφερόμενος παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν κατασχέσει πάνω από 15 τόνους κρεάτων και παρασκευασμάτων κρέατος, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις κατατίθενται μηνυτήριες αναφορές στα αρμόδια Α.Τ. και ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.