Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben S. Bernanke, ότι ο πληθωρισμός παραμένει η κύρια ανησυχία του, ωθώντας χαμηλότερα το δολάριο. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., οδήγησαν τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών χαμηλότερα.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου τόνωσε τις ανησυχίες ότι το κόστος των καυσίμων μπορεί να αυξηθεί για κάποιες εταιρείες. Την άνοδο των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου οδήγησαν οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. και της Woodside Petroleum Ltd.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 143,97 μονάδες στις 10:58 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη – πλην του κλάδου της ενεργείας – κινήθηκαν πτωτικά.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και ο Topix απώλεσαν 0,9%. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Κορέα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index απώλεσε 0,8%, παραγράφοντας τα κέρδη που έχει σημειώσει μέσα στο έτος.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, σημείωσε άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 64,08 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2006.