Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 18:14

Μπαρό: Δεν τίθεται πλέον θέμα παραπομπής της Ελλάδος στο ΕΔ για την ακτοπλοΐα

Ικανοποιημένος από τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Πολιτεία για τα θέματα της ακτοπλοΐας δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές, Ζακ Μπαρό, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα παραπομπής της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επίσης, συμφώνησε ότι «άνοιξε ο δρόμος» ώστε να προχωρήσει η επιδότηση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού των πλοίων της ακτοπλοΐας για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

Κατά τη συνάντηση του κ. Κεφαλογιάννη με τον ευρωπαίο Επίτροπο, συζητήθηκε ακόμα το θέμα της επιδότησης των υδροπλάνων και της δωρεάν μεταφοράς στα απομακρυσμένα νησιά της άγονης γραμμής, όπως Αντικύθηρα, Ανάφη, Ψαρά κλπ., για την οποία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράστηκε θετικά.

Αναλυτικότερα συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Α. Η ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, γνωστή ως νομοθετικό πακέτο ERIKA III.

B. H Πράσινη Βίβλος για τη νέα ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική.

Γ. Το πλαίσιο σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Δ. Θαλάσσιοι Διάδρομοι - Θαλάσσιος Διάδρομος Νοτιοανατολικής Ευρώπης (έργα προτεραιότητας ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ανάπτυξης των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών-ΔΔΜ).