Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2001 15:43

Informer: Συμφωνία με την United Bulgarian Bank

Συμφωνία με την Τράπεζα United Bulgarian Bank, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Βουλγαρία υπέγραψε πρόσφατα η εταιρεία πληροφορικής Informer.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας προς το ΧΑΑ, η συμφωνία ανέρχεται σε 7.000.000 δολ. και περιλαμβάνει τη μηχανογράφηση με το τραπεζικό σύστημα Globus, του συνόλου των εργασιών της Τράπεζας, τόσο στις κεντρικές της υπηρεσίες, όσο και στα 120 υποκαταστήματά της. Η υλοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους ερχόμενους 18 μήνες και θα γίνει σε συνεργασία με τις εταιρίες Planet, Ernst & Young και Ethnodata. Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση με το Globus των παρακάτω εργασιών της Τράπεζας: Διαχείριση Retail και Corporate πελατών της Τράπεζας, διαχείριση Καταθετικών Προϊόντων, μεταφορά κεφαλαίων, διαχείριση δανείων, εξασφαλίσεων και καθυστερήσεων, διαχείριση παγίων εντολών, διαχείριση Εισαγωγών - Εξαγωγών.

Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει και την προμήθεια του αναγκαίου μηχανογραφικού εξοπλισμού (H/W), που στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για Cluster με συστήματα ΙΒΜ RS/6000, σταθμούς εργασίας, εξοπλισμό δικτύου, λογισμικού συστήματος, καθώς και υπηρεσιών εγκατάστασης, υποστήριξης, συντήρησης S/W & H/W και εκπαίδευσης του προσωπικού της Τράπεζας.