Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 15:44

Νέος πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ με ομόφωνη απόφαση ο καθηγητής Ανδρέας Κιντής

Ο ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Ανδρέας Κιντής, ορίστηκε ομοφώνως νέος πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, μετά τη διαβούλευση που είχε ο υπουργός Απασχόλησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Όπως είπε ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, «ο κ. Κιντής έχει υπηρετήσει, πέρα από την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλους χώρους. Υπήρξε Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής». «Η επιλογή ενός προσώπου υψηλού κύρους και η ομόφωνη αποδοχή του από τους κοινωνικούς εταίρους» -τόνισε ο υπουργός- «σηματοδοτεί την βούληση όλων μας για την ανατροπή στην πράξη ενός παρωχημένου συστήματος», ευχαριστώντας παράλληλα όσους συμμετείχαν στη διαβούλευση.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αλλαγές και σε άλλα Ταμεία ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε: «Εξαγγείλαμε στην Βουλή την απόφασή μας για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο και είναι βέβαιο ότι όλες οι διοικήσεις θα υπόκεινται στις διαδικασίες του νέου πλαισίου». Όπως διευκρίνισε, η επιλογή του κ.Κιντή έγινε στη βάση του παρόντος θεσμικού πλαισίου, ενώ, όπως είπε, όταν θα υπάρξει το νέο πλαίσιο, θα αξιολογηθούν όλα τα πρόσωπα.