Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 18:44

Αναλυτής: Πέρασαν ένα σεμινάριο τα στελέχη των ταμείων; Tους εξηγήσει κανείς για το ομόλογο;»

«Oι διάφοροι διοικητές που πάνε στα ταμεία, δεν πάνε για να κλέψουν απαραιτήτως. Πάνε κάτι να πετύχουν, αλλά δεν τους αφήνει το σύστημα. Πρέπει να το απλοποιήσουμε. Για τα μέτρα απλοποίησης, επειδή θα θιγούν συμφέροντα, θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική πολιτική κάλυψη», δήλωσε στο ρ/σ Alpha ο κ. Νίκος Αναλυτής, πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό.

«Την ώρα που κάνουμε προτάσεις για το ασφαλιστικό, την ίδια στιγμή μαθαίνει ο πολίτης και όλα αυτά που γίνονται με τα ομόλογα, τις διοικήσεις των ταμείων. Νιώθω πολύ άσχημα. Αν αγανακτήσουμε όλοι και τη μεταδώσουμε αυτή την αγανάκτηση, ίσως κάτι σκεφτεί και η πολιτική εξουσία.

Εγώ είμαι στενοχωρημένος, όχι με τον τάδε υπουργό ή τον τάδε, από το σύνολο της πολιτικής εξουσίας που αντί να καταπολεμήσουν διαφθορές και τέτοια φαινόμενα, προσπαθεί ο ένας να φθείρει τον άλλο. Εδώ υποφέρει μια χώρα ολόκληρη. Οταν ακούμε αυτά τα φαινόμενα, τα προσπερνάμε και τα ξεχνάμε μετά από λίγες μέρες, γίνεται τρόπος ζωής όλων μας...

Δεν είναι μόνο το θέμα πως διοικούνται τα ταμεία, αλλά και πως ελέγχονται οι αποφάσεις τους. Υπήρχε μια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας που νομίζω ότι δεν λειτούργησε. Αν δεν λειτούργησε, είναι λάθος. Πέρασαν ένα σεμινάριο όλα αυτά τα στελέχη των ταμείων για να τους πουν κάποια πράγματα; Να τους εξηγήσει κανείς για το ομόλογο;»