«Είναι πάρα πολλές οι συμπτώσεις. Σύμπτωση δηλαδή να βγαίνει ένα νέο προϊόν και ταυτοχρόνως 20 ταμεία -ποιος τα συντόνισε;- να αγοράζουν αυτό το προϊόν. Κάνοντας τι; Πουλώντας τα σίγουρα, κρατικά ομόλογα, αντλώντας δηλαδή ποσά από την αποταμίευσή τους για να αγοράσουν αυτό το σύνθετο προϊόν, να αγοράσουν δηλαδή μετοχές.
Δεύτερον, σταματά να λειτουργεί η επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος. Τρίτον, παύει να υπάρχει η δομή του υπουργείου με τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πάντα στο υπουργείο υπήρχε αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά όχι και στον τελευταίο ανασχηματισμό. Παρακάμφθηκε και ο αρμόδιος ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δημιουργήθηκε μια ειδική γραμματεία υπό τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, που αναφέρεται κατευθείαν στον υπουργό.
Τέταρτον, έχουμε τόσους πολλούς ενδιάμεσους, μεσολαβητές, προμηθευτές, που δεν ανησυχούν αν θα μπορέσουν να πουλήσουν το τελικό προϊόν τους παρά το ότι το κάνουν ακριβό επειδή μεσολαβούν όλες αυτές οι ενδιάμεσες προμήθειες. Ολα αυτά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα, ότι υπήρξε μια αμέλεια, μια ανεύθυνη στάση όταν και σήμερα ακόμη οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας λένε "εμείς εκδώσαμε αυτό το προϊόν και δε γνωρίζουμε ποια είναι η πορεία του"», δήλωσε στο ρ/σ Flash ο Δ. Ρέππας.
«Τα κλασικού τύπου ομόλογα έχουν ονομαστική αξία, η οποία είναι κατώτερη της πραγματικής τους αξίας, της εκάστοτε αποτιμώμενης, της αγοραίας τους αξίας. Δηλαδή για ένα κρατικό ομόλογο κλασικού τύπου 100 μονάδων, πρέπει να πληρώσεις 110-115-120 μονάδες σε χρήμα για να το αγοράσεις.
Ενα τέτοιο σύνθετο προϊόν, αυτά τα καινούργια δήθεν ομόλογα, τα ψευτοομόλογα, έχουν ονομαστική αξία, η οποία είναι μεγαλύτερη από την πραγματική αγοραία τους αξία. Για να αγοράσεις ένα τέτοιο ομόλογο 100 μονάδων, ένα τέτοιο σύνθετο προϊόν, πρέπει να πληρώσεις 85 ή 90 μονάδες σε χρήμα. Μη βγαίνει η Ν.Δ. λοιπόν και λέει ότι κι εσείς αγοράζατε ομόλογα και αντί για 100 που ήταν η αναγραφόμενη αξία τους πληρώσατε 105-110, το ίδιο κάναμε κι εμείς. Δεν είναι το ίδιο να αγοράζεις 100 τετραγωνικά ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, με 100 τετραγωνικά διαμέρισμα στο Βύρωνα ή αλλού... Τα νέα αυτά προϊόντα εισήχθησαν για πρώτη φορά μετά το 2005. Δεν υπήρχαν, και είμαι κατηγορηματικότατος, ουδέποτε ασφαλιστικά ταμεία που αγόρασαν στο παρελθόν τέτοια προϊόντα. Και αυτή είναι η ευθύνη του υπουργείου Οικονομίας, ότι από την ώρα που τα εξέδωσε έπρεπε να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό και τα ασφαλιστικά ταμεία να μην προβούν σε τέτοιες αγορές. Ενώ εδώ φαίνεται ότι ίσα-ίσα υπήρξε ενθάρρυνση και παραίνεση να πουλήσουν τα βέβαια, τα σταθερά, τα σίγουρα, τα εγγυημένα παλαιά ομόλογα για να αγοράσουν αυτά τα νέα προϊόντα, τα αμφίβολης προοπτικής».