Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2001 20:18

Εκρίθηκαν τα ενημερωτικά δελτία των εταιρειών Bάρδας και Νέστος

Το δ.σ. του Χρηματιστηρίου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία των εταιρειών Νέστος ΑΤΕ και Βάρδας ΑΕΒΕΕ για την αύξηση των μετοχικών τους κεφαλαίων και την εισαγωγή της πρώτης στην Κύρια Αγορά και της δεύτερης στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Παράλληλα, το δ.σ. του ΧΑΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία των εταιρειών Ντεσπέκ Ελλάς και Αλκο Ελλάς ΑΒΕΕ για την αύξηση των μετοχικών τους κεφαλαίων με καταβολή μετρητών.

Η Ντεσπέκ θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 2.898.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης 1.100 δρχ. ανά μετοχή και με αναλογία μία νέα μετοχή ανά δέκα παλαιές, ενώ η Αλκο θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 8.264.740 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης 500 δρχ. ανά μετοχή και με αναλογία μία νέα μετοχή ανά τρεις παλαιές. Eπίσης, αποφασίστηκε η έκδοση 2.479.422 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και με αναλογία μιας νέα μετοχής ανά δέκα παλαιές.

Το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε, επίσης:

- την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 8.640.295 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης (ΑΝΕΚ) Α.Ε.

- την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 14.920.778 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και 5.404.329 νέων προνομιούχων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας Μηχανική ΑΕ.

Τέλος, το δ.σ. του ΧΑΑ ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας Τεχνική Ολυμπιακή από 320 δρχ. (0,9391 ευρώ) σε 340,75 δρχ. (1 ευρώ).