Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 18:50

«Το 80% θα καταναλώσει φέτος εισαγόμενα ή ελληνοποιημένα κρέατα»

Το 80% των Ελλήνων θα καταναλώσει εισαγόμενα ή ελληνοποιημένα αμνοερίφια, ενώ πέρσι το 85% κατανάλωσε ελληνικά, υποστήριξαν σήμερα οι πρόεδροι κτηνοτροφικών συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας.

Επίσης προειδοποίησαν πως εάν μετά το Πάσχα δεν διευθετηθεί το ζήτημα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός τους, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως καταλήψεις Νομαρχιών, ακόμη και του αεροδρομίου "Μακεδονία".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κτηνοτρόφων Χαλκιδικής, Δημήτρη Καμπούρη, οι φετινές ζημίες για τους κτηνοτρόφους, λόγω των μειωμένων τιμών σε γάλα και κρέας, υπολογίζονται σε 10.000 - 15.000 ευρώ για τον καθένα. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους παραγωγούς να μην ενδώσουν στις πιέσεις των εμπόρων, και προς τους καταναλωτές να μην προτιμήσουν εισαγόμενα κρέατα. Όπως είπε, με τις τιμές που αγοράζουν οι έμποροι, οι καταναλωτές δεν πρέπει να προμηθεύονται αμνοερίφια σε τιμή άνω των 9-10 ευρώ το κιλό.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων κατήγγειλαν για ακόμη μία φορά την ύπαρξη καρτέλ στο γάλα και τώρα και στο κρέας, και προειδοποίησαν για «όργιο παράνομων ελληνοποιήσεων» από τη Μεγάλη Τετάρτη γι αυτό και ζητούν να μη χαλαρώσουν οι έλεγχοι σε όλα τα στάδια της αγοράς.