Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 07:31

Υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς φαίνεται ότι Ιράν ενδέχεται να υποχωρήσει στην αντιπαράθεση με την Βρετανία για τη σύλληψη και κράτηση των Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών.

Το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά μετά τη δήλωση του επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στον ΟΗΕ, Αλί Λαριτζανί, ότι η χώρα του δεν βλέπει το γιατί να προσπαθήσει να συλλάβει τους 15 Βρετανούς ναύτες και πεζοναύτες στον Περσικό Κόλπο στις 23 Μαρτίου. Τα συμβόλαια της βενζίνης υποχώρησαν για τρίτη ημέρα καθώς εικάζεται ότι η μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ υποχώρησε την εβδομάδα που πέρασε καθώς τα διϋλιστήρια αύξησαν τους δείκτες λειτουργικότητας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου υποχώρησε έως 45 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 65,49 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:48 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 65,72 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 7 σεντς, φθάνοντας στα 65,94 δολ. το βαρέλι χθες, μετά τη διαπραγμάτευσή τους έως τα 66,69 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές έκλεισαν με άνοδο 13 σεντς φθάνοντας στα 66 δολ. το βαρέλι, την κάθε μία από τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαΐου, διαπραγματεύθηκε στα 68,65 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures του Λονδίνου, στις 11:23 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.