Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 07:04

Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του, τα μέγιστα πλέον των τριών εβδομάδων χθες, καθώς φαίνεται ότι το θέμα για τη σύλληψη των 15 Βρετανών ναυτών και πεζοναυτών από το Ιράν, θα επιλυθεί χωρίς να επηρεαστούν οι προμήθειες πετρελαίου.

«Και οι δύο πλευρές θέλουν επίλυση του θέματος μέσω απ΄ευθείας συνομιλιών», δήλωσε αργά χθες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ. Σημερινή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει ότι αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν εξ αιτίας των εισαγωγών και των αυξημένων δεικτών διΰλισης.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου, διαπραγματεύθηκε στα 64,66 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:50 π.μ., στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,30 δολ., ποσοστό 2% χθες, φθάνοντας στα 64,64 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση από τις 9 Μαρτίου. Τα συμβόλαια άγγιξαν τα 68,09 δολ. το βαρέλι στις 27 Μαρτίου, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Σεπτεμβρίου κλείνοντας κοντά στα 66 δολ. το βαρέλι κάθε ημέρα από τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 67,87 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 10:52 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.