Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 12:09

ΥΠΕΣΔΔΑ: Χρηματοδότηση έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά

Τη χρηματοδότηση έργων για τους ΟΤΑ Α' βαθμού των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά, ανακοίνωσε το ΥΠΕΣΔΔΑ. Τα εν λόγω έργα χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΕ 055, με το συνολικό ποσό των 16.710.000 €.

Όπως διευκρινίζεται, για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και συγκεκριμένα για τους Δήμους, Ερμουπόλεως, Θήρας, Ιητών, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου, Σίφνου, Τήνου, Υδρούσας, Εξωμβούργου, Δρυμαλίας, ¶νδρου, ¶νω Σύρου, Κορθίου, Νάξου, Ποσειδωνίας και Σερίφου και τις Κοινότητες Οίας και Πανόρμου, τα έργα αφορούν την άμεση κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης, την προμήθεια υδροφόρων οχημάτων, την κατασκευή δεξαμενών, την ανόρυξη γεωτρήσεων, την επισκευή και συντήρηση των δικτύων ύδρευσης, καθώς και την μίσθωση υδροφόρων πλοίων για τη θαλάσσια μεταφορά νερού.

Για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και συγκεκριμένα για τους Δήμους Καμποχωρίων, Ιωνίας, Μαστιχοχωρίων, Χίου, Ομηρούπολης, Αγίου Μηνά, Αμανής και Καρδαμύλων, πρόκειται να εκτελεστούν έργα ανόρυξης γεωτρήσεων, κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης, καθώς και αντικατάστασης και επέκτασης δικτύου ύδρευσης.

Για τα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων, το σύνολο των ανωτέρω έργων πρόκειται να εκτελεστεί από το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής μέσω του προγράμματος των μικρών νησιών.