Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές των χαλυβουργιών, μετά την ανακοίνωση της Baoshan Iron & Steel Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής του κράματος στην Κίνα, ότι το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν. Την άνοδο οδηγούσαν οι μετοχές της JFE Holdings Inc.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 147,33 μονάδες, ποσοστό 0,2%, στις 11:11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 27 Φεβρουαρίου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,6%, ενώ ο Topix απώλεσε 0,4%. Οι μετοχές της Sony Corp. οδήγησαν τις μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών με ηλεκτρονικά χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύθηκαν την πρόσφατη άνοδο, που οδήγησε τον Nikkei στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι τιμές των μετοχών δεν δικαιολογούνται από την προοπτική των κερδών.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index κινήθηκε ανοδικά, οδεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Coles Group Ltd. μετά την έκθεση για εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Woolworths Ltd. ότι ενδέχεται να κάνουν προσφορά για την εταιρεία λιανικής.

Στην Κίνα οι μετοχές όδευαν να σημειώσουν την έβδομη συνεχόμενη άνοδο ρεκόρ. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.