Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 07:06

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

ΑΝΟΔΙΚΑ, από τα χαμηλότερα επίπεδα 12 ημερών κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της ζήτησης της βενζίνης και η παρατεταμένη συντήρηση των διϋλιστηρίων, ενδέχεται να μείωσε τις προμήθειες καυσίμων στις ΗΠΑ για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα.

Κυβερνητική έκθεση ενδέχεται να δείξει αύριο ότι τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 οικονομικών αναλυτών. Αυτό σημαίνει ότι τα αποθέματα είναι 1,4% χαμηλότερα του μέσου όρου των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Συνήθως τα διϋλιστήρια μειώνουν αυτήν την περίοδο του έτους την παραγωγή για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου, σημείωσε άνοδο έως 38 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 61,89 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:54 π.μ. στη Σιγκαπούρη, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 61,89 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 2,77 δολ. ποσοστό 4,3%, φθάνοντας στα 61,51 δολ. το βαρέλι χθες, στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 21 Μαρτίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 4 Ιανουαρίου.