Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2001 17:21

Με απώλειες άνοιξε και σήμερα ο Nasdaq

Απώλειες καταγράφει και σήμερα ο Nasdaq μετά τις προειδοποιήσεις των εταιρειών Sun Microsystems και Motorola για κέρδη μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Sun Microsystems ανακοίνωσε χθες το βράδυ, ότι τα κέρδη της το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ επτά και εννέα σεντς ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν κέρδη 15 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 10% - 13%, ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση εσόδων σε ποσοστό 30%.

Τις παραπάνω αποθαρρυντικές προβλέψεις ακολούθησαν σήμερα οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Motorola, η οποία προειδοποίησε, ότι το πρώτο οικονομικό τρίμηνο η εταιρεία ενδέχεται να εμφανίσει ζημίες αναιρώντας προηγούμενη εκτίμησή της, βάσει της οποίας η Motorola το εν λόγω διάστημα θα παρουσίαζε κέρδη.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 1,33% και βρίσκεται στις 2.215,12 μονάδες, ενώ απώλειες καταγράφει και ο Dow Jones, o οποίος έχει διαμορφωθεί στις 10.437,64 μονάδες με πτώση 1,33%.