Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 10:00

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε ικανοποιητική άνοδο και με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο ΟΠΑΠ και η ΕΕΕΚ παρουσίασε θετική εικόνα. Για σήμερα περιμένουμε πιέσεις, απόρροια των πιέσεων στις διεθνείς αγορές και εκτός απρόοπτου γεγονότος θα υπάρξουν ρευστοποιήσεις που δεν θα κατορθώσουν όμως να χαλάσουν τη θετική εικόνα των τελευταίων ημερών».

Fortius Finance: «Ως ιδιαίτερα θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη χθεσινή συνεδρίαση όχι τόσο λόγω της μεγαλύτερης ανόδου του ΓΔ σε σχέση με τους βασικούς δείκτες των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ούτε για τη διάσπαση της αντίστασης των 2.540 μονάδων από το FTSE/ASE-20, όσο για την αύξηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας πάνω από τα €400 εκ.

»Η χθεσινή μεταστροφή των κερδών σε απώλειες για τους βασικούς δείκτες των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά το κλείσιμο του ΧΑ, οι απώλειες της Wall Street χθες και αυτές του Nikkei-225 σήμερα το πρωί μπορεί να αυξάνουν τις πιθανότητες για ένα αρνητικό ξεκίνημα σήμερα στο ΧΑ, χωρίς ωστόσο να μας προκαλεί εντύπωση μια μεταστροφή των απωλειών σε κέρδη στη συνέχεια. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό σήμερα αναμένεται να στραφεί στην ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα επιτόκια (14:45), τα οποία αναμένεται να διατηρηθούν αμετάβλητα στο 3,75%».

Euroxx: «Συνέχισε τη θετική του πορεία επαναπροσεγγίζοντας τα υψηλά έτους ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως του 1.00%. Αρωγοί στην νέα ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη για μια ακόμη φορά ήταν οι τραπεζικές μετοχές και δευτερευόντως επιλεγμένες μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης... Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα μετά και το αρνητικό χθεσινό κλείσιμο των κυριότερων ξένων αγορών».