Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 15:22

+4,6% στα δίδακτρα, πλην της α' τάξης κάθε βαθμίδας

Tην απόφαση που ορίζει το ποσοστό αύξησης των διδάκτρων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για το σχολικό έτος 2007-2008, υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

«Η αύξηση στα δίδακτρα για τη επόμενη σχολική χρονιά για όλες τις τάξεις, πλην της πρώτης τάξης νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου θα είναι 4,6%. Υπενθυμίζω, ότι αυτό αφορά το σύνολο των διδάκτρων και τα βασικά και τα προαιρετικά μαθήματα καθώς και τα μεταφορικά. Ολα ανεξαιρέτως, όπως προβλέπει ο νόμος, που θα εφαρμοσθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Επιπλέον, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, όπως άλλωστε προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, η κατάσταση με τα δίδακτρα της πρώτης τάξης Δημοτικού και Γυμνασίου όλων των ιδιωτικών σχολείων της χώρας που θα ισχύουν από την ερχόμενη σχολική χρονιά 2007 -2008. Οσες οικογένειες συνεπώς επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία έχουν στην διάθεση τους όλα τα δίδακτρα, όλων των σχολείων της χώρας προκειμένου να λάβουν τις πιο συμφέρουσες για αυτές αποφάσεις», δήλωσε ο υφυπουργός.