Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2007 07:34

British Airways: Koυρασμένο πλήρωμα, 13 ώρες καθυστέρησε πτήση

Καθυστέρηση 13 ωρών αντιμετώπισαν οι επιβάτες πτήσης της British Airways από το Νέο Δελχί στο Λονδίνο, καθώς ο πιλότος ένοιωθε πολύ νυσταγμένος μετά από μία ανήσυχη νύχτα σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί, όπως έγραψαν οι εφημερίδες τη Δευτέρα.

Εξαγριωμένοι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος νωρίς το πρωΐ της Κυριακής μετά την άρνηση του πιλότου να πετάξει εάν δεν ξεκουραστεί.

«Το πλήρωμα δεν ξεκουράστηκε όσο έπρεπε, καθώς το ξενοδοχείο είχε πολύ θόρυβο», δήλωσε η εκπρόσωπος της British, Radhika Raikhy, μιλώντας στην εφημερίδα «Hindustan Times», προσθέτοντας ότι κανόνες ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας δεν επιτρέπουν να δουλεύουν με τέτοιες συνθήκες.

Η εφημερίδα «The Times of India» έγραψε ότι το ιπτάμενο προσωπικό και το προσωπικό καμπίνας διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ξεκουράστηκε αρκετά στο ξενοδοχείο που διανυκτέρευσε καθώς υπήρχε μεγάλη φασαρία.

Η πτήση της British 142 απογειώθηκε τελικά 13 ώρες αργότερα, καθώς οι εξοργισμένοι επιβάτες, που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης περίμεναν να ξεκουραστεί το πλήρωμα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

«Ηταν ένα χάος», δήλωσε ο Sunil Thapar, ένας από τους επιβάτες, συμπληρώνοντας: «Καθώς δεν υπήρχαν δωμάτια μερικοί από τους επιβάτες, ανάμεσά τους κι εγώ, αναγκάστηκαν να μοιραστούν δωμάτια με ξένους», σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times of India».