Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 14:57

Αλμα της στερλίνας πάνω από τα 2 δολάρια

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών εκτινάχθηκε σήμερα η στερλίνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος ξεπερνώντας τα 2 δολάρια.

Ώθηση στη στερλίνα έδωσε η άνοδος του πληθωρισμού στη Βρετανία στο 3,1% το Μάρτιο από 2,8% το Φεβρουάριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/17/1324496.htm .

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1997, γεγονός το οποίο αύξησε τις πιθανότητες περαιτέρω ανόδου των επιτοκίων.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθωρθισμού αναμένεται να επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες.

Τόνισε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα είναι αποφασισμένη να διαμορφώσει τα επιτόκια στα επίπεδα τα οποία είναι ενδεδειγμένα για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στα επιθυμητά επίπεδα.

Ανοδικά κινείται σήμερα έναντι του δολαρίου και το ευρώ επηρεαζόμενο θετικά από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση του πληθωρισμού για το μήνα Μάρτιο στις ΗΠΑ (στις 15:30 ώρα Ελλάδος).