Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 09:49

Υπό επιτήρηση η MLS Πληροφορική

ΣΤΗΝ κατηγορία Επιτήρησης μεταφέρονται από σήμερα, 18/4/2007, οι μετοχές της εταιρείας MLS Πληροφορική ΑΕ κατόπιν της από 17/4/2007 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 212, παρ. 1, περίπτωση (στ) του Κανονισμού του ΧΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Χ.Α., διαπιστώθηκε ότι στην έκθεση ελέγχου της ορκωτής ελέγκτριας λογίστριας των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2006 περιλαμβάνονται αρνητικές διατυπώσεις.

Ειδικότερα, η εταιρεία έχει περιλάβει στον κύκλο εργασιών της κλειόμενης χρήσης προβλέψεις εσόδων, ύψους 1.350 χιλ. ευρώ (27% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών), που αφορούν διαγωνισμό, για τον οποίο δεν έχει υπογραφεί σύμβαση εκτέλεσης του σχετικού έργου, καθώς ο διαγωνισμός αυτός δεν έχει ακόμη κατακυρωθεί υπέρ της εταιρείας.

Παράλληλα, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από την ορκωτή ελέγκτρια λογίστρια αποθέματα, ύψους 1.300 χιλ. ευρώ, σε αποθηκευτικό χώρο τρίτων που χρησιμοποιεί η εταιρεία, καθόσον η ύπαρξη του αποθηκευτικού αυτού χώρου δεν της γνωστοποιήθηκε κατά τη διενέργεια της απογραφής στο τέλος του έτους αλλά τον Μάρτιο του 2007, κατά τη διενέργεια του τελικού ελέγχου.

Τέλος πρέπει να διενεργηθεί συμπληρωματική πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων από την εταιρεία.