Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 10:33

Lightstone: 8 δισ. δολ. για την αγορά ξενοδοχείων από την Blackstone

ΣΥΜΦΩΝΙΑ εξαγοράς της Extended Stay Hotels από την Blackstone Group LP αντί ποσού 8 δισ. δολ., έκλεισε η Lightstone Group, κάτοχος εμπορικών κέντρων και real estate των ΗΠΑ, προχωρώντας στην πρώτη της εξαγορά σε αυτόν τον κλάδο.

Η Blackstone με έδρα τη Ν. Υόρκη, πουλά 683 ξενοδοχεία με 76.000 δωμάτια, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Lightstone μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα εν λόγω ξενοδοχεία λειτουργούν με διάφορα σήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Extended Stay Deluxe, του Extended Stay America, του Homestead Studio Suites, του StudioPlus και του Crossland.

Η Lightstone μπαίνει στο χώρο των ξενοδοχείων, καθώς αυξάνονται οι συμφωνίες. Ξενοδοχεία αξίας περίπου 90 δισ. δολ. άλλαξαν χέρια πέρυσι, περίπου το διπλάσιο ποσόν από το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1988 κατέχει γραφεία και χώρους ενοικίασης σε περισσότερες από 25 πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Blackstone αγόρασε την Extended Stay το 2004, όταν είχε 425 ξενοδοχεία προς 2 δισ. δολ. και απορρόφησε χρέος 1,1 δισ. δολ,. και αύξησε τα περιουσιακά της στοιχεία μέσω εξαγορών.

Η Lightstone αγόρασε την Prime Group Realty Trust, ιδιοκτήτρια κτιρίων με γραφεία στο Σικάγο, αντί ποσού 889,4 εκατ. δολ. το 2005. Δύο χρόνια νωρίτερα, αγόρασε την Prime Retail Inc., μια εταιρεία με έδρα τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, προς 115 εκατ. δολ. και απορρόφησε χρέος 523 εκατ. δολαρίων.