Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 10:55

UBS AG: Προς απόκτηση μεριδίων σε περισσότερες τράπεζες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κεφάλαια για την εξαγορά μεριδίων εταιρειών, ενδέχεται να τοποθετήσει η UBS AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, μετά τον τριπλασιασμό της επένδυσης που έκανε στην Bank of China Ltd.

«Θα υπάρξουν ευκαιρίες όπως της Bank of China, όπου μπορούμε να αποκτήσουμε μερίδιο μειονότητας, κάτι το θετικό για τους πελάτες και για τους μετόχους μας», ανέφερε ο Huw Jenkins, επικεφαλής του παγκόσμιου σκέλους επενδυτικής τραπεζικής της UBS, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση σε αυτό».

Τα κέρδη στο σκέλος επενδυτικής τραπεζικής της UBS υστέρησαν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη πέρυσι, καθώς η τράπεζα που εδρεύει στη Ζυρίχη δεν συμμετείχε στην έκρηξη των επιθετικών εξαγορών.

Τα προ φόρων κέρδη στο σκέλος μετοχών της UBS υποχώρησαν 1% το τέταρτο τρίμηνο, υστερώντας των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών. Η Deutsche Bank AG με έδρα τη Φραγκφούρτη εμφάνισε υψηλότερα κατά 40% προ φόρων κέρδη στο σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής. Και οι δύο τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τον επόμενο μήνα.

Η UBS δαπάνησε 491,6 εκατ. δολ. τον Σεπτέμβριο του 2005 για το 1,55% της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας. Η αξία αυτής της συμμετοχής είναι σήμερα περίπου 1,75 δισ. δολ. μετά την πώληση μετοχών από την κινεζική εταιρεία κατά τη δημόσια εγγραφή της τον Ιούνιο του 2006.