Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 17:34

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 15 Μαϊου για τα Ταμεία

Συνεδρίασε σήμερα, η ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας και αφού συζήτησε αναλυτικά και διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, αποφάσισε ότι κεντρικό διεκδικητικό αίτημα των εργαζόμενων την 1η Μάη είναι: «Να έρθουν πίσω τα λεφτά των Ταμείων μας. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Να διασφαλισθεί και να ενισχυθεί η οικονομική βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Την ίδια μέρα στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί απεργιακή - πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.

Επιπλέον, αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 15 Μαϊου με στόχο «την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Την Τρίτη 24/4/2007 θα πραγματοποιηθεί Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο Γ.Σ.Ε.Ε. με την ΑΔΕΔΥ για την από κοινού διεκδίκηση των απωλεσθέντων χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Επίσης, αποφασίστηκε να ερευνηθεί και να προωθηθεί νομική και δικαστική διεκδίκηση για την αποκατάσταση της ισορροπίας των αποθεματικών των Ταμείων και να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων.