Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2001 21:15

Στα 480 εκατ. δρχ. τα κέρδη της Φίλιππος Νάκας το α΄εξάμηνο

Στα 480 εκατ. ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2000-2001 τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας Φίλιππος Νάκας Α.Ε. σημειώνοντας αύξηση κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης. Το ίδιο διάστημα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 4,6 δισ. δρχ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητική, εάν ληφθεί υπόψη η κάμψη του εμπορίου κατά το συγκεκριμένο διάστημα και οφείλεται στην ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της, καθώς και στη διεύρυνση των προϊόντων της.

Εξάλλου, από τον Ιούλιο του 2000 η εταιρεία έχει ανοίξει έξι νέα καταστήματα σε Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Κορυδαλλό, Αργος, Αλεξανδρούπολη και Πρέβεζα, ενώ άλλα δύο καταστήματα άνοιξαν μέσω συμβάσεων φραντσάιζινγκ στους Αγίους Αναργύρους και στα Γιαννιτσά.

Tέλος, σημαντική εκτιμάται ότι θα είναι η επέκταση του κύριου καταστήματος της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Χαριλάου, που σήμερα καταλαμβάνει έκταση 1.300 τ.μ. και καλύπτει με τα προϊόντα του όλους τους τομείς της μουσικής, του ήχου και των πολυμέσων.