Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 10:18

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Ως θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την πορεία του ΓΔ χθες, καθώς οι απώλειές του στο κλείσιμο ήταν μικρότερες από τις αντίστοιχες του XETRA DAX, με το ΓΔ να κλείνει πλησίον του ενδοσυνεδριακού υψηλού. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές, λόγω της αντίδρασης των ασιατικών αγορών σήμερα το πρωί, υπό την προϋπόθεση βέβαια ανάκαμψης της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές.

»Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι το κλείσιμο του ΓΔ πάνω από τις 4.802 μονάδες. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να εστιασθεί στα αποτελέσματα των εταιρειών ιδίως στις ΗΠΑ (σήμερα ανακοινώνουν οι Honeywell και Mc Donald’s πριν από το άνοιγμα της Wall Street και οι Caterpillar και Pfizer)».

Euroxx: «Εκ νέου καθοδικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους σημειώνοντας απώλειες 0,59%. Οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν για την κατοχύρωση κερδών και στην χθεσινή συνεδρίαση με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής αυξάνοντας την ρευστότητα τους. Οι τελευταίες συνεδριάσεις δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία μιας και θεωρούνται ως απολύτως φυσιολογικές μετά την ανοδική κίνηση των τελευταίων εβδομάδων... Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά με αυξημένες πιθανότητες μιας ανοδικής αντίδρασης».