Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007 16:55

Κοινή ανακοίνωση Μεϊμαράκη, Δούκα για την επίμαχη σύμβαση

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την έκδοση του δομημένου ομολόγου για τη χρηματοδότηση εξοπλιστικών δαπανών, θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής: Για τη χρηματοδότηση ανειλημμένων συμβατικών υποχρεώσεων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Aμυνας απαιτήθηκε το Α' τρίμηνο του 2007 ποσό ύψους 473.000.000 ευρώ. Μέρος αυτού του ποσού καλύφθηκε με το ομόλογο των 280.000.000 ευρώ που εκδόθηκε στις 22/2/2007.

Oλη η διαδικασία έκδοσης του ομολόγου, μετά την κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής ¶μυνας, έγινε απόλυτα νόμιμα και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Σύμφωνα δε με την κείμενη Νομοθεσία αρμόδιο για τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή συμβάσεων δανείων και ομολόγων είναι μόνο το Υπουργείο Οικονομικών. Αυτή είναι η συνήθης - απόλυτα σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις - πρακτική, ακολουθείται επί σειρά ετών και διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου», τονίζουν σε κοινή ανακοινωσή τους τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας.

Χθες το ΠΑΣΟΚ διά του εκπροσώπου του κ. Ευθυμίου διερωτήθη αν ο κ. Μεϊμαράκης ήξερε που έβαζε την υπογραφή του σε σχέση με το θέμα της διαπραγμάτευσης των αμυντικών χρεών αναφερόμενος στη σύμβαση με την JP Morgan ή παραπλανήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.