Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007 15:34

Ελεγχος επιθεωρητών εργασίας στο CORKYRA BEACH

Κλιμάκιο επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε. του ΚΕΠΕΚ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε έλεγχο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «LOUIS CORKYRA BEACH» προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και παραθεριστών. Oπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που διενεργήθηκε:

- έχουν ήδη αντικατασταθεί οι καυστήρες αερίων στα μπόϊλερ των μπακαλόους, με ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες

- το Κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας που λήγει το 2008. Ομως λόγω των εκτεταμένων αλλαγών και επεκτάσεων υποβλήθηκε νέα μελέτη Πυρασφάλειας και αναμένεται η τελική της έγκριση μετά τον έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στα ανωτέρω θα περιληφθεί και η πυρασφάλεια δεξαμενών αερίων για τις οποίες ήδη χορηγήθηκαν πιστοποιήσεις υδραυλικής δοκιμασίας.

- ζητήθηκαν πιστοποιήσεις για τον εγκατεστημένο υποσταθμό και τους λέβητες νερού, εναλλάκτες, συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης κ.λ.π.

- δόθηκαν υποδείξεις για επιμέρους βελτιώσεις στους χώρους κουζίνας, εργαστηρίων, ιματιοφυλακίων προσωπικού (που τώρα κατασκευάζονται), θαλάμων ψύξης κ.λ.π.

- η επιχείρηση κατέθεσε τα έγγραφα ορισμού και ανάληψης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας και Ιατρού Εργασίας και Βιβλίο εγγράφων συμβούλων για τη νέα περίοδο τουριστική περίοδο (έτους 2007)

- ζητήθηκε να ολοκληρωθεί η υπάρχουσα γραπτή εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων και να περιλαμβάνει τα ανωτέρω αντικείμενα με ειδικές διασφαλίσεις και οδηγίες χρήσης, με κατανομή ρόλων και διασφάλιση συντονισμού.

Με τις ανωτέρω απαιτούμενες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, διασφαλίζεται η λειτουργία του συγκροτήματος σε σχέση με την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων αλλά και των παραθεριστών.