Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 10:08

Royal Bank of Scotland: Στα 39 ευρώ ανά μετοχή η προσφορά για την ABN Amro

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 39 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση της ABN Amro Holding NV, κηρύσσοντας τον πόλεμο για τη μεγαλύτερη εξαγορά στον τραπεζικό κλάδο, έκαναν Royal Bank of Scotland Group Plc, Santander Central Hispano SA και Fortis.

Η Royal Bank προσέφερε 70% σε μετρητά και 30% σε μετοχές της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Royal Bank επιδιώκει να αποτρέψει την συμφωνία που απεδέχθη η ABN Amro από την Barclays Plc στις 23 Απριλίου. Σε παρόμοια συμφωνία η ABN Amro αποφάσισε την πώληση της LaSalle Bank με έδρα το Σικάγο, στην Bank of America Corp.

H Royal Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα μετά την HSBC Holdings Plc και οι συνεργάτες της, θα διαλύσουν την ηλικίας 183 ετών ABN Amro εάν η προσφορά τους καταφέρει να ξεπεράσει την αντίστοιχη της Barclays, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας.

Η Royal Bank και οι συνεργάτες της μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από την Barclays καθώς αποκτούν μέρη των δραστηριοτήτων που πραγματικά θέλουν και μπορούν να παράγουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση κεφαλαίων, σύμφωνα με τον Collin Morton, αναλυτή της Rensburg Sheppards Plc στο Λιντς της Αγγλίας.