Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 07:19

Ανοδος του αργού πετρελαίου

b>ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε διϋλιστήριο απειλώντας την παραγωγή και απεργία στην Ευρώπη που ώθησε υψηλότερα τα μελλοντικά συμβόλαια βενζίνης για όγδοη ημέρα.

Η βενζίνη άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών των 2,32 δολ. το γαλόνι χθες, μετά τη εκδήλωση πυρκαγιάς σε διϋλιστήριο της Marathon Oil Corp. στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την απόφαση των Βέλγων εργαζομένων στα διϋλιστήρια της Antwerp να κατέβουν σε απεργία τον επόμενο μήνα. Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν για ενδέκατη εβδομάδα μετά την υποχώρηση του δείκτη επεξεργασίας στο 87,8%, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ στις 25 Απριλίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 38 σεντς, ποσοστό 0,6%,, φθάνοντας στα 65,44 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:24 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 65,30 δολ. το βαρέλι.

Χθες το πετρέλαιο άγγιξε τα 66,40 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας για μελλοντικά συμβόλαια από τις 2 Απριλίου. Εκλεισε 78 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 65,06 δολ. το βαρέλι.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 67,85 δολ. το βαρέλι, 20 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 10:58 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.