Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 10:20

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε θετική εικόνα με τις μετοχές εταιρειών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να δέχονται τις μεγαλύτερες απώλειες. Η συνέχιση της κερδοφορίας για τις τράπεζες σε επίπεδα όπως αυτά που παρουσίασε η Alpha Bank σήμερα δίνουν περαιτέρω δυναμική στην αγορά».

Emporiki Investment Bank: «Ηπια υποχώρηση αναμένουμε κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης, σε αντιστοιχία με την εικόνα που αναμένεται να εμφανίσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και καθώς τα αποτελέσματα της Alpha Bank δεν δικαιολογούν ιδιαίτερη αισιοδοξία».

Fortius Finance: «Η χθεσινή εικόνα του ΓΔ σε συνδυασμό με τη μικτή εικόνα της Wall Street , αλλά και τις απώλειες σήμερα το πρωί των ασιατικών χρηματιστηρίων αυξάνουν τις πιθανότητες για αρνητικό ξεκίνημα του ΓΔ, με την περαιτέρω πορεία του να καθορίζεται από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο. Τραπεζικό κλάδο, η κίνηση του οποίου θα εξαρτηθεί από την πορεία της Alpha Bank της οποίας τα αποτελέσματα του 3μήνου ήταν σύμφωνα των εκτιμήσεων. Από τεχνικής απόψεως, ζητούμενο για σήμερα είναι η διατήρηση του FTSE/ASE-20 πάνω από τις 2.575 μονάδες».