ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ζημίες 14 δισ. δολ. εμφάνισαν πέρυσι η Aiful Corp. η μεγαλύτερη δανείστρια καταναλωτών της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων και οι τρεις πιο κοντινές ανταγωνίστριές της, καθώς η ζήτηση για αναλήψεις κεφαλαίων τις ανάγκασε να αυξήσουν τις προβλέψεις, περισσότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι πιο σκληροί λογιστικοί κανόνες στις προβλέψεις, διόγκωσαν τις καθαρές ζημίες της Aiful στα 411,2 δισ. γιέν (3,4 δισ. δολ) τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η δανείστρια προβλεπόταν να εμφανίσει ζημίες 185,5 δισ. γιέν. Σήμερα, η μικρότερη Takefuji Corp. ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της τη χρήση διαμορφώθηκαν στα 481,3 δισ. γιέν.
Χθες η Promise Co., η τρίτη σε μέγεθος δανείστρια καταναλωτών της Ιαπωνίας, προέβλεψε ότι φέτος θα επιστρέψει σε κέρδη μετά από τις πρώτες της ετήσιες ζημίες από την πώληση μετοχών στο ευρύ κοινό το 1994.
Η Ρromise είχε καθαρές ζημίες 378,3 δισ. γιέν τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο.
Η Acom, η δεύτερη δανείστρια από πλευράς περιουσιακών στοιχείων της χώρας, είχε καθαρές ζημίες 437,9 δισ. γιέν τη χρήση, από πρόβλεψη για ζημίες 257,3 δισ. γιέν.