Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ, στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών από την Korea Electric Power Corp. και την πρόβλεψη της United Microelectronics Corp. για υψηλότερα κέρδη.

Οι δείκτες στη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και τη Μαλαισία, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς και οι 10 κλάδοι που απαρτίζουν τον Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσαν κέρδη.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 432,99 μονάδες στις 10:01 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, τοπική ώρα, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Απριλίου. Ολες οι ανοιχτές αγορές κινήθηκαν ανοδικά. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα και την Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Χθες στις ΗΠΑ ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές, ωθώντας τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) στα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ για 18η φορά φέτος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της MasterCard Inc. και της Time Warner Inc., τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.