Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 07:59

Προς εβδομαδιαία άνοδο το δολάριο

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εβδομαδιαία άνοδο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών οδεύει να σημειώσει το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς η ισχυροποίηση της βιομηχανικής παραγωγής και των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, καταδεικνύει ότι η Federal Reserve θα αποφύγει τη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού τους επόμενους μήνες.

Επίσης το δολάριο όδευε να κλείσει τη δεύτερη εβδομάδα ανόδου έναντι του ιαπωνικού γιέν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, καθώς η διαφορά των αποδόσεων μεταξύ των αμερικανικών ομολόγων και των ιαπωνικών, διετούς διάρκειας, διευρύνθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων. Ο δείκτης του U.S. Institute for Supply Management για τις υπηρεσίες, αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε τρεις μήνες τον Απρίλιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ήταν η καλύτερη σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους.

Το δολάριο όδευε να σημειώσει την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε έξι εβδομάδες έναντι του ευρώ, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Απριλίου, στο 1,3536 δολ., πριν διαπραγματευθεί στο 1,3548 δολ. στις 12:04 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Η άνοδος 0,8% είναι η μεγαλύτερη, από τις 5 Ιανουαρίου. Το δολάριο αγοράστηκε στα 120,29 γιέν και άγγιξε τα 120,47, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Φεβρουαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,6% από τα 119,63 γιέν που ήταν την περασμένη εβδομάδα στη Ν. Υόρκη.