Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 07:41

Νέες απώλειες του δολαρίου έναντι του γιέν

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για δεύτερη ημέρα σημείωσε το δολάριο έναντι του γιέν, πριν από τις εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα που κατά πάσα πιθανότητα θα δείξουν μείωση των πωλήσεων χονδρικής και λιανικής στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τις αποδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συρρικνώνεται.

Η Federal Reserve ενδέχεται να δείξει μεγαλύτερη ανησυχία για την αδυναμία της οικονομίας κατά τη συνεδρίασή της αυτήν την εβδομάδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού φέτος. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε επίσης έναντι του ευρώ, καθώς ο Νικολά Σαρκοζί που είναι υπέρ της μείωσης των φόρων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, κέρδισε τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Το δολάριο υποχώρησε στα 119,85 γιέν στη 1:16 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 120,18 που ήταν στις 4 Μαΐου. Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3607 ανά ευρώ, κοντά στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ του 1,3681 που έφθασε στις 27 Απριλίου. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές το δολάριο αυτήν την εβδομάδα ενδέχεται να υποχωρήσει στα επίπεδα ρεκόρ του 1,37 ανά ευρώ.

Φέτος το ευρώ έχει σημειώσει άνοδο 3,1%, καθώς αυτήν την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενδέχεται να σηματοδοτήσει τα σχέδιά της για την αύξηση των επιτοκίων, καθώς η Fed διατηρεί σταθερό το κόστος δανεισμού.