Την ικανοποίησή του για την υποχώρηση των δεικτών της πανδημίας που δικαιώνει την απόφαση του ανοίγματος της χώρας στους τουρίστες εξέφρασε από την Σάνη Χαλκιδικής ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.
Την ικανοποίησή του για την υποχώρηση των δεικτών της πανδημίας που δικαιώνει την απόφαση του ανοίγματος της χώρας στους τουρίστες εξέφρασε από την Σάνη Χαλκιδικής ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.
Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση του μεγάλου τελικού του Sup Free Hackathon που διοργάνωσαν η Lidl Ηellas σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη και το Sani Resort -υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας-, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε «χαρούμενος που καταφέρνουμε σιγά-σιγά η επιδημία να υποχωρεί στη χώρα μας ενώ εμείς έχουμε καταφέρει κι έχουμε ανοίξει, γιατί κατηγορήθηκε η χώρα μας ότι ίσως βιάστηκε κι ότι ίσως να έκανε κινήσεις όχι καλά σχεδιασμένες. Όμως από την στιγμή που ανοίξαμε επιταχύνθηκε η πτώση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Αυτό είναι και η απόδειξη στην πράξη ότι και σχεδιάσαμε σωστά και υλοποιήσαμε ακόμη καλύτερα απ' ό,τι σχεδιάσαμε».
Ο πολύ χαμηλός δείκτης θετικότητας στον εισερχόμενο τουρισμό και «τα στοιχεία που συλλέγουμε από τους ελέγχους ειδικά στα χερσαία σύνορα δικαιώνουν την απόφασή μας να ανοίξουμε πρώτοι απ' όλους στην Ν. Ευρώπη τον τουρισμό κι όσο προχωράει, με υψηλό ρυθμό, ο εμβολιασμός τόσο θα βελτιώνεται η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», είπε ο υπουργός.
«Είμαστε στην αρχή μιας ανάκαμψης σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, το 2021... Όμως είμαστε ισχυροί και στο σωστό δρόμο διότι το brand της χώρας μας είναι πιο ισχυρό από ποτέ καθώς έχει ταυτιστεί με τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια», επέμεινε ο υπουργός Τουρισμού.
Αναφερόμενος στην προστασία των υγροτόπων της Σάνης που συμπεριλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura και στην επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη-τουριστική αξιοποίησή τους, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε την προστατευόμενη περιοχή «πόλο ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού».
«Η συνεργασία του συγκροτήματος Sani με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η συνεχής φροντίδα για την προστασία της βιοποικιλότητας και την περιβαλλοντική εκπαίδευση δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το υπουργείο δίνει την μέγιστη δυνατή βαρύτητα στη βιώσιμη ανάπτυξη.
«Θεωρούμε -τόνισε – ότι η ανάδειξη της συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς της πατρίδας μας αλλά και το κάλεσμα στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν την απευθείας αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον συνθέτουν την σύγχρονη αντίληψη για τον τουρισμό, γιατί ο τουρισμός στην σύγχρονή του μορφή είναι εμπειρία ενώ υπογράμμισε ότι «260 εκατ. ευρώ απ τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, θα ενισχύσουν τον ορεινό τουρισμό, τον αγροτουρισμό και την λεγόμενη γαλάζια ανάπτυξη, μέσω της αναβάθμισης του δικτύου τουριστικών λιμένων, του καταδυτικού τουρισμού κι άλλων δράσεων»