Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 18:16

Θέμα ΙΚΑ θα «σηκώσει» την άλλη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε κακοδιαχείριση στο ΙΚΑ, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το ΙΚΑ εφήρμοσε μονομερώς μόνο σε βάρος των δημοσίων νοσοκομείων την υπουργική απόφαση που προέβλεπε έκπτωση 20% στην προμήθεια ακριβών υλικών, όπως είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Οπως είπε η κα Δαμανάκη σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι πληροφορίες που έχει το ΠΑΣΟΚ και θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας την επόμενη εβδομάδα, δείχνουν ότι το ΙΚΑ δεν είναι σε θέση να κάνει επενδύσεις. «Βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, εμφανίζει μεγάλο έλλειμμα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Σταδιακά θα έρθουν όλα στο φως που έχουν σχέση με το ΙΚΑ».

Με αφορμή την ανακοίνωση της Marfin Bank που προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει δομημένο ομόλογο στο Ταμείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, «και μάλιστα να επιστρέψει το σύνολο της επένδυσης με επιπλέον επιτόκιο σαν να είχε το Ταμείο αγοράσει εκείνη την περίοδο κανονικά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με κυμαινόμενο euribor πλέον του περιθωρίου που ίσχυε τότε», η κα Δαμανάκη επισήμανε ότι 14 ακόμη ταμεία αγόρασαν τα ίδια ομόλογα με το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήληλων.

Aπάντηση ΙΚΑ

«Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου των υπευθύνων Απασχόλησης και Υγείας του ΠΑΣΟΚ έγινε αναφορά περί δήθεν διαφοροποίησης σε τιμές που πληρώνει το ΙΚΑ μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών για υλικά χειρουργείου που περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ αρ. ΦΕΚ 518/19-4-2005.

Κατόπιν τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι το Ιδρυμα πληρώνει στις ιδιωτικές κλινικές τις τιμές μειωμένες κατά 20% όπως και στα δημόσια νοσοκομεία.

Προς αποκατάσταση της αληθείας σας γνωστοποιούμε το περιεχόμενο της εγκυκλίου του ΙΚΑ 39/30-5-2005 που διανεμήθηκε σε όλα τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος και ισχύει ενιαία για όλα τα δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές».