Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 10:17

Mylan: Αποκτά το σκέλος αντιγράφων φαρμάκων της Merck KGaA

Η ΠΛΕΙΟΔΟΤΡΙΑ Mylan Laboratories Inc. εξαγοράς του σκέλους αντιγράφων φαρμάκων της Merck KGaA, ύψους 4,9 δισ. ευρώ (6,7 δισ. δολ.), θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου κάλυψης της διεθνούς ζήτησης για φθηνότερες εκδόσεις δημοφιλών σκευασμάτων.

Η Mylan καταβάλλει περισσότερα από τη δική της χρηματιστηριακή αξία για να αγοράσει ένα σκέλος με πωλήσεις περίπου διπλάσιες από τις δικές της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η εταιρεία ξεπέρασε την Teva Pharmaceuticals Industries Ltd. του Ισραήλ, τη μεγαλύτερη εταιρεία αντιγράφων φαρμάκων στον κόσμο, σε μία μάχη που διήρκεσε τέσσερις μήνες.

Ο συνδυασμός των εταιρειών θα δώσει στη Mylan νέα προϊόντα και τη δυνατότητα να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές όπου μπορεί να ανταγωνιστεί με μεγαλύτερη αποδοτικότητα με τις ανταγωνίστριές της Teva και του σκέλους Sandoz της Novartis AG. Η ζήτηση για φθηνότερα αντίγραφα σκευάσματα αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, καθώς το κόστος προσωπικής φροντίδας αυξάνεται και περισσότερα βασικά σκευάσματα χάνουν την προστασία της πατέντας τους.

Η Mylan είπε ότι περιμένει να εξοικονομήσει 250 εκατ. δολ. σε τρία χρόνια μετά την εξαγορά, η οποία θα μειώσει τα κέρδη φέτος. Η συμφωνία θα αρχίσει να συμβάλλει στα κέρδη σε δύο χρόνια. Επίσης η Mylan θα διατηρήσει τη διοίκηση του σκέλους της Merck και είπε ότι δεν θα κάνει μεγάλες περικοπές στη διοίκηση για την επίτευξη των στόχων της.

Η διευρυμένη εταιρεία θα έχει 10.000 υπαλλήλους και το 2006 θα είχε πωλήσεις περίπου 4,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τη Mylan.