Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 10:44

Atos Origin: Τέλος στις συνομιλίες για πώληση, 6,9% η αύξηση των εσόδων

ΤΕΛΟΣ στις συνομιλίες για μια πιθανή πώληση έθεσε η Atos Origin SA, η επίσημη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ενώ θα ακολουθήσει τη δική της στρατηγική ανάπτυξης.

«Δεν λάβαμε κάποια προσφορά και η Atos Origin έθεσε τέλος στις συνομιλίες με άλλες εταιρείες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι, ανακοίνωσε επίσης αύξηση 6,9% των εσόδων της το πρώτο τρίμηνο (προκαταρκτικά στοιχεία), στο 1,435 δισ. ευρώ (1,94 δισ. δολ.) και διατήρησε τον στόχο ανάπτυξης στο 8,5% για το 2007.

Οι μετοχές της Atos Origin, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Γαλλίας, μετά την Cap Gemini SA, σημείωσαν άνοδο 2,3% φθάνοντας στα 53,50 ευρώ η μία στις 11 Μαΐου στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 3,69 δισ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της ανεστάλη σήμερα στο Euronext, πριν από την ανακοίνωση.

Από τις 15 Μαρτίου οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 35%, όταν η Dow Jones ανακοίνωσε ότι η βρετανική εταιρεία επενδύσεων Permira Holdings και το κεφάλαιο επιχειρηματικού ρίσκου Centaurus Capital προσέφεραν 58 ευρώ για κάθε μία μετοχή της εταιρεία. Η Atos Origin αρνήθηκε τότε ότι δέχθηκε προσφορές για εξαγορά.

Η Centaurus έως τα τέλη του 2006 είχε στην κυριότητά της το 9,5% της Atos Origin, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.