Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 08:53

Credit Agricole: Σημαντική αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ 92%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Γαλλίας, Credit Agricole SA, αποτέλεσμα του κέρδους από τη μείωση του μεριδίου της στην Intesa Sanpaolo SpA της Ιταλίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,66 δισ. ευρώ (3,62 δισ. δολ.) από 1,39 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τράπεζας πυ εδρεύει στο Παρίσι. Κατά μέσον όρο 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 2,74 δισ. ευρώ. Εξαιρουμένων των κερδών της πώλησης, τα συνολικά κέρδη της τράπεζας ήταν 1,18 δισ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο η Credit Agricole πούλησε μερίδιο 3,6% στην Intesa Sanpaolo, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της αρμόδιας αρχής αντιτράστ της χώρας. Η γαλλική τράπεζα κατείχε περίπου 18% της Banca Intesa SpA πριν την περυσινή εξαγορά της Sanpaolo IMI SpA και τώρα κατέχει το 5,7% της συγχωνευμένης τράπεζας, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της Intesa Sanpaolo.

Oι μετοχές της Credit Agricole έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 5,1%, υπερβαίνοντας την άνοδο 3,9% των 71 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Η χρηματιστηριακή της αξία είναι 54,3 δισ. ευρώ.

Η Credit Agricole θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για τους αναλυτές στις 2 μ.μ., ώρα Γαλλίας και στα αγγλικά στις 3:15 μ.μ., τοπική ώρα. Δεν θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.