Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 16:56

Επέκταση πιλοτικής λειτουργίας υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής

Στην επέκταση της πιλοτικής λειτουργίας της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής και στους πελάτες καρτοκινητής προχωρούν οι εταιρείες ΤΙΜ Ελλάς και Vodafone μετά την έναρξη της εφαρμογής της υπηρεσίας στις αρχές του 2007 στις περιοχές της Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής του Μεσσηνιακού κόλπου καθώς και στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, στο Ν. Σερρών, στις νήσους Κρήτη, Κάρπαθο, Κάσο & Αντικύθηρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις 17 Μαϊου 2007 θα επεκταθεί η πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής μεταξύ των δικτύων 2ης γενιάς (GSM) των ΤΙΜ και Vodafone και στους πελάτες καρτοκινητής, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία της απρόσκοπτης επικοινωνίας σε όλο το εύρος των συνδρομητών των δύο εταιρειών, οι οποίοι σε περιπτώσεις έλλειψης κάλυψης του δικτύου τους θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω του άλλου δικτύου.

Ένα ποσοστό της συνδρομητικής βάσης των δύο εταιρειών θα λάβει με SMS τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της SIM κάρτας του, ώστε να λειτουργεί το τηλέφωνό του σε συνθήκες εθνικής περιαγωγής.

Η πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής μεταξύ των ΤΙΜ και Vodafone αφορά τις υπηρεσίες φωνής και γραπτών μηνυμάτων, μηνυμάτων πολυμέσων (MMS), καθώς και υπηρεσίες WAP στα δίκτυα 2ης γενιάς των δύο εταιρειών.

Επίσης, υποστηρίζει πλήρως τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρει κάθε δίκτυο μέσω 4ψήφιων αριθμών, καθώς και την πρόσβαση στο αντίστοιχο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών. Η αυτόματη μετάβαση σε άλλο δίκτυο κατά τη διάρκεια της ίδιας κλήσης (hand-over) δεν θα υποστηρίζεται από την υπηρεσία εθνικής περιαγωγής.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής δεν εμπεριέχει κόστος, ενώ ο κάθε συνδρομητής θα χρεώνεται από το δίκτυο με το οποίο συνεργάζεται με βάση το οικονομικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει.