Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 08:17

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Επενδύσεις και εξαγωγές ώθηση 4,6% για το ΑΕΠ. Αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομία ο ρυθμός ανόδου του Ακαθάριστου Προϊόντος στο α' τρίμηνο.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αγοράζουν ευρω-μετοχές. Τα fund ψηφίζουν τώρα Ευρώπη. Έρευνα της Merrill Lynch σε 201 οίκους που διαχειρίζονται 586 δισ. δολ.»

* ΚΕΡΔΟΣ: «Αίρεται η επιτήρηση μετά πολλών συστάσεων. Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν χθες την εισήγηση στο eco/fin, ικανοποιώντας την Αθήνα.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Συγχωνεύσεις και εξαγορές απογειώνουν τις μετοχές. Στοιχεία για ενίσχυση κερδοφορίας των εισηγμένων στο α' τρίμηνο.»

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «η έξαρση εξαγορών και συγχωνεύσεων συντηρεί την αισιοδοξία στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι συμφωνίες που έχουν ανακοινωθεί φέτος αγγίζουν τα 2 τρισ. δολάρια (60% πάνω από πέρυσι). Η Ευρώπη κρατάει τα σκήπτρα με 1,2 τρισ. δολάρια, ενώ η Wall Street «σέρνει» το χορό της ανόδους στις κεφαλαιαγορές. Το τετραετές «ράλι» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φαίνεται έτσι να έχει συνέχεια, εκτιμούν Goldman Sachs και Merrill Lynch.»

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ προσθέτει ότι «η τελευταία φορά που διεθνείς επενδυτές είχαν επιδείξει τόσο μεγάλο ενθουσιασμό για την Ευρώπη ήταν τον Ιανουάριο του 2000. Λίγο αργότερα, οι μετοχές της περιοχής εισήλθαν σε τριετή καθοδικό κύκλο. Αυτό εγείρει το ερώτημα, αν η ιστορία θα επαναληφθεί», παρατηρεί ο συντάκτης της έρευνας της Merrill Lynch. Προς το παρόν, ο ενθουσιασμός συνεχίζεται, ωθώντας μεταξύ άλλων και το ΧΑ σε νέα ρεκόρ.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ