Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τις απώλειες τεσσάρων ημερών, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ βελτιώθηκε απροσδόκητα. Οι μετοχές στην Κίνα ανέκαμψαν από τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές αδιαφόρησαν για την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Οι μετοχές της Sony Corp. αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών, μετά την προς τα πάνω αναθεώρησή τους από τηςHSBC Securities (Japan) Ltd. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε περίπου 11 μήνες σημείωσαν οι μετοχές της Hyundai Motor Corp. μετά την προς την προς τα πάνω αναθεώρησή τους από την Woori Investment & Securities Co.

Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index κινήθηκαν ανοδικά με τους δείκτες στη Ν. Κορέα και τη Μαλαισία να αναρριχώνται σε επίπεδα ρεκόρ. Μόνο η αγορά της Μαλαισίας κινήθηκε πτωτικά στην περιφέρεια. Ο MSCI σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 148,13 μονάδες στις 12:18 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά από απώλειες 1,4% τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 17.497,16 μονάδες. Οι μετοχές της Mitsui OSK Lines Ltd. οδήγσαν τα κέρδη μεταξύ των μετοχών των ναυτιλιακών εταιρειών μετά την υπογραφή μακροπρόθεσμου συμβολαίου με την Baoshan Iron & Steel Co., τη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Κίνας και το σχόλιο της Nomura Securities Co., που ανέφερε ότι οι ναύλοι αναμένεται να αυξηθούν φέτος.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton, καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου. Στην Κίνα, ο CSI 300 Index σημείωνε άνοδο 0,1%, ανακάμπτοντας από απώλειες έως 3,5%.

Ανοδικά κινήθηκαν στις 18 Μαΐου οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 0,4% υψηλότερα σε επίπεδα ρεκόρ, μετά τον δείκτη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών που αυξήθηκε στο 88,7 από 87,1 τον Απρίλιο.