Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 11:09

Sumitomo Mitsui: Πρόβλεψη για 23% υψηλότερα κέρδη φέτος

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη κατά 23% προβλέπει ότι θα εμφανίσει φέτος η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει να αναπτύσσεται και τα επιτόκια αυξάνονται.

Τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 540 δισ. γιέν (4,45 δισ. γιέν) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2008, έναντι 441 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Τόκυο. Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη θα διαμορφωθούν εντός των προκαταρκτικών στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία ύψους 440 δισ. γιέν στις 27 Απριλίου.

Καθώς οι ξένες τράπεζες, όπως η Citigroup Inc. επιδιώκουν να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά καταθέσεων ύψους 13 τρισ. γιέν, η Sumitomo Mitsuiθέλει να αυξήσει τα κέρδη από την παροχή υπηρεσιών και την τραπεζική στο εξωτερικό. Οι μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες λιανικής καθώς η ζήτηση για δάνεια υποχωρεί και τα επιτόκια δανεισμού στη χώρα είναι τα χαμηλότερα μεταξύ των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Η τράπεζα είπε ότι θα καταβάλλει μέρισμα 7.000 γιέν ανά μετοχή για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου και 10.000 γιέν φέτος.