Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 09:54

Qantas: «Κανένα πρόβλημα από την αποτυχία εξαγοράς της»

ΚΙΝΗΣΕΙΣ για να καθησυχάσει το προσωπικό και τους επενδυτές ότι η αποτυχία της εξαγοράς ύψους 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (9,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) δεν θα βλάψει την εταιρεία, κάνει ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Qantas Airways Ltd., Geoff Dixon.

Η αεροπορική εταιρεία που προβλέπει διπλασιασμό των κερδών της σε δύο χρόνια έως τον Ιούνιο του 2008, είναι στο επίκεντρο, ανέφερε χθες μιλώντας στους εργαζομένους ο Dixon, σύμφωνα με δύο υπαλλήλους που παρακολούθησαν την ενημέρωση. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Qantas, θα ενημερώσουν τους επενδυτές και τους αναλυτές στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Simon Rushton.

Οι μετοχές της Qantas, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 5 σεντς, φθάνοντας στα 5,32 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:18 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Η ομάδα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της TPG Inc. και της Onex Corp. προσέφεραν για την εξαγορά της αεροπορικής εταιρείας 5,45 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή.

Οι μετοχές της είχαν υποχωρήσει έως τα 4,20 δολ. Αυστραλίας πριν η εταιρεία ανακοινώσει τον Νοέμβριο του 2006 ότι δέχθηκε προσέγγιση για την εξαγορά της.

Η Qantas θα αυξήσει τη διαφήμιση δίνοντας έμφαση σε περιφερειακές περιοχές της Αυστραλίας και στην δέσμευσή της στην αγορά της.

Επίσης ο Dixon είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει εντονότερο ανταγωνισμό από την εσωτερική ανταγωνίστριά της Virgin Blue Holdings Ltd. η οποία διεύρυνε την ελκυστικότητά της σε αυτούς που κάνουν επαγγελματικά ταξίδια, σύμφωνα με τους ίδιους υπαλλήλους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς η συνάντηση δεν δημοσιοποιήθηκε.

Ο Dixon ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η εταιρεία θα λειτουργεί με ιδανικές συνθήκες.

Ο Rushton επιβεβαίωσε ότι ο Dixon μίλησε στους εργαζομένους της αεροπορικής εταιρείας στο Σύδνεϋ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο ηλικίας 67 ετών Dixon, που τοποθετήθηκε στη θέση του CEO της Qantas τον Μάρτιο του 2001 θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία τουλάχιστον έως τον Ιούλιο του 2009, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την εβδομάδα που πέρασε.

Η Qantas, οδεύει στο 14ο έτος κερδοφορίας, καθώς αντιστέκεται στη συρρίκνωση του κλάδου που σηματοδότησε ζημίες 40 δισ. δολ. για τις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, από το 2001.