Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών, μετά την πρόβλεψη της Mizuho Financial Group Inc. για κέρδη ρεκόρ και το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι η Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. θα καταβάλλει υψηλότερο μέρισμα από ότι σχεδίαζε.

Ο δείκτης των μετοχών του τραπεζικού κλάδου σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific. Οι μετοχές της Mizuho, της δεύτερης σε μέγεθος ιαπωνικής τράπεζας, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους.

Ο MSCI σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 150,00 μονάδες στις 11:42 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, ωθώντας το ράλι των δύο ημερών στο 1,4%. Ο δείκτης βρίσκεται μόλις 0,1% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 150,12 μονάδων, στα οποία έκλεισε στις 9 Μαΐου.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 17.751,74 μονάδες, ενώ οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Κορέα, κινήθηκαν πτωτικά. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Σήμερα ο Topix Banks Index στην Ιαπωνία αναρριχήθηκε 3,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ 33 βιομηχανικών κλάδων.